sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Opiskelua ja seikkailuja

Olen ollut laiska blogikirjoittaja ja tiedän sen. Tekemistä on riittänyt hirveesti asioitten setvimisessä ja koulussakin menee nykyään paljon enemmän aikaa kun työryhmät on lähtenyt normaalisti käyntiin. Täällä opiskelu hoidetaan vähä tyhmästi. On teoria tunnit, joilla kaikkien pitää istua. Ne on joka viikko ja ne kestää 2 h. Sitten on työryhmät joista voi valita mihin menee tehtäviä ja harjoituksia tekemään. Mun tilanteessa esimerkiksi voin valita otanko englanninkielisen työryhmän vaikka torstaille vai sitten espanjankielisen perjantaille. Mä valitsen espanjan. Näitä työryhmiä on vain joka toinen viikko, joten kaikenkaikkiaan kurssin tunteja voi olla viikossa max. 4h ja seuraavalla sitten vain 2h kun on pelkkaa teoriaa.

Systeemi on vähän hölmö, koska oon tottunu siihen että joka tunneilla on vähän jotain aktiviteettia eikä vaan sitä luennoinnin kuuntelemista, mut toisaalta saat sitten itse valita että minä päivänä sä tunneille haluat mennä ja hyvässä lykyssä saat ujutettua itsellesi yhden vapaapäivän keskelle viikkoa. Itselläni sellainen päivä on maanantai. Maanantait on ihan potaskoja. Niimpä siis kun kaverit nousee maanantai aamuna kouluun, niin mä nautiskelen tyytyväisenä lämpimästä kaokaosta keittiössä.

Tulin juuri äsken Valenciasta. Oltiin siellä ESN ryhmän kanssa. Lähettiin lauantai aamuna klo 5 ja tultiin takaisin sunnuntaina (tänään) klo 9. Oli aika rankka reissu vaikka vain päivän kestikin. Olen hirmuisen huono nukkumaan bussissa, joten siinähän se väsymys sitten kertyikin. Nyt yritän pysyä hereillä niin pitkään kuin pystyn, vaikka en ole nukkunut juuri mitään kohta 36 tuntiin. Tiedän että oon aika hullu, mutta huomenna on aikainen herätys bussiasemalle ja haluan mennä aikaisin nukkumaan ja nukkua sitten myös sikeästi. Lähden Malagaan sen uuden passin perässä. Uusi passi Suomesta Espanjaan maksaa 120 €. Aika suolainen hinta siihen nähden että Suomessa se on vain 50 €. Oletan kyllä saavani ihan kymmenen vuoden passin, etten turhaan noin isoa summaa maksa, jos se esim viiden vuoden päästä pitäisi taas uusia.

Las Fallas - pauketta kuuntelemassa
Valenciassa oli tapahtuma nimeltä Las Fallas, jossa pääideana on rakettien ja kaiken maailman paukkujen ampunen. Yhdessä vaiheessa kuulosti siltä kuin olisimme olleet sodassa. Niin kovaa pauketta oli Valencia kaikille turisteille järjestänyt. Ja niitä ihmisiä oli muuten ihan jumalattomasti. En oo varmaan ikinä nähny niin paljon ihmisiä yhdessä paikassa. Aika ajoin se oli aika ahdistavaa, mutta ihan kiva reissu oli.

Tiedelaitos Valenciassa





2 kommenttia:

  1. Aikas makee ilotulitus :D Meilläki tulee olemaan vaihossa erikseen teoria ja tehtävätunnit ja kuulemma vaikka koulupäivät on lyhyitä nii hirveesti kotonatehtäviä hommia :s

    VastaaPoista
  2. Ei tuo ilotulitus tuossa videolla ollu niin överi kuin se oikeesti oli. Oli kyl huikee 20 minuuttinen esitys...

    VastaaPoista