torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäistä

Pääsiäislomat lähti käyntiin viime viikonlopusta, kun lähdettii bussilla matkaamaan Cordobaan. Oltiin Cordobassa 23-25.3., jonka jälkeen jatkettiin Sevillaan ja siellä oltiin sitten 27.3. asti.

Bussimatkat meni yllättävän nopeasti, kun oli hyvää seuraa ja omaa musiikkia kännykässä. Cordobassa oltiin lauantaina vasta kymmeneltä illalla ja ilma oli aika surkea. Vettä ripsutti ja ilma oli kylmä. Kysyin taxikuskiltamme, josko luvassa olisi samanlaista säätä loppuviikolle ja taxikuski oli juurikin sitä mieltä. Noh, sunnuntaina vettä ripsutteli pieninä kuuroina ja eipä niitä oikein voinu edes kutsua sateeksi, jos asuu Suomessa. Sateenvarjot oli laukussa kaikilla mukana niin että aina kun ripsautti vettä niin sateenvarjot kaivettiin esiin. Ilma oli loppujen lopuksi enemmän aurinkoinen kuin sateinen joten se siitä.

Kävimme Cordobassa katsomassa kaikki tärkeimmät turistinähtävyydet, kuten iso "kuninkaallinen" puutarha. Paikka oli hieno ja kuvia tuli otettua paljon. Sunnuntaina illalla huomasimme ihmisten kokoontuvat katujen reunoille, joten jäimme odottamaan jotain mitä paikallisetkin odottivat, pääsiäiskulkuetta, jossa töttöröpäät kulkee suitsukkeen hajussa ja kantavat jeesuksia ja neitsyt marioita. Kulkue oli aika vaikuttava kaikkine soittajineen, vaikka Cordoban kulkueet eivät sitten loppujen lopuksi vetäneet vertoja Sevillan kulkueille.

Sevillassa käveltiin hurrrrrjan paljon enemmän verrattuna Cordobaan, koska paikka oli tietenkin paljon isompi ja nähtävyyksiä oli paljon enemmän, mutta myös siksi että osallistuimme kahdelle hostellin järjestämälle ilmaiselle kävelytourille, jossa meille kerrottiin kaikenlaisia tarinoita sevillan historiasta. Opastetut kierrokset olivat parasta mitä reissullamme tapahtui, koska oppaanamme oli nuori kolumbialainen opiskelija, joka oli asunut Sevillassa noin 5 vuotta. Hän kertoi kaikki tarinat hirmuisella innolla ja sai meidät oikeasti kuuntelemaan. Kuuntelimme kaikki jutut juutalaisvainoista espanjan kuninkaisiin asti.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti