tiistai 19. maaliskuuta 2013

Supra Alsalla Malagaan

Eilinen passireissu Malagaan meni hienosti. Bussi lähti 9.30 Almeriasta ja oli Malagassa 12.45. Olin 13.30 Suomen konsulaatissa, jossa minusta otettiin passikuva, sormenjäljet ja allekirjoitus. Uuden passin pitäisi tulla kahden tai kolmen viikon sisällä. Uusi passi on vain viidelle vuodelle, mikä vähän kirpaisee, kun tietää paljonko siitä joutui nyt maksamaan kun se pitää tehdä pikavauhtia ja sitten lähettää ulkomaille. Noh, aina ei voi voittaa. Konsulaatista pääsin lähtemään vähän ennen kahta ja kävelin reippaasti takaisin bussiaseman läheisyyteen. Kävin mäkkäristä hakemassa kanahampurilaisen ja kipitin bussiasemalle ja nousin suoraan bussiin joka lähti 14.30. Tuntui vähän tyhmältä käydä niin pikaisella visiitillä, varsinkin kun ilma oli niin lämmin, mutta jos olisin lähtenyt myöhempään, olisin joutunut istumaan paluubussissa paljon pidempään. Olin valinnut päivän nopeimmat linjat välille Almeria-Malaga ja molemmat sattuivat olemaan samaan bussiin ja vielä saman kuskin kyydillä.

Paluumatkan bussiin noustessa, kuski kysyi että tulinko Malagaan aamulla. Vastasin että "joo sinun kyydillä". Kuski katsoi mua vähän kieroon ja sitten rupesi nauramaan. Syy miksi halusin kirjoittaa tästä tylsästä bussissa istumispäivästä oli se, että sen lisäksi että olin valinnut nopeimmat linjat, niin olin myös huomaamatta valinnut SupraAlsan bussit molempiin suuntiin mennessä.

SupraAlsa, ah, mä en enää millään muulla haluakkaan mennä... Siis miten hieno bussi! Se veti helposti vertoja Finnairin lentokoneille ja oli mun mielestä vielä hienompi. Bussissa oli ensinnäkin vessa, mikä ei tietenkään ollu mikään luksusbaño, mut yleensäkki se että pääsee kolmen tunnin matkalla pissalle sillon kuin haluaa, niin JEEEEEEE. Olin tarkotuksella jättänyt aamulla juomatta aamukaokaot siinä uskossa, että pissalle ei pysähdytä. Kun huomasin bussin vessan (jonka vieressä istuin) niin join melkein pullollisen vettä, koska bussiasemalle kävelystä oli tullut jano.

Ensimmäinen asia, jonka bussista huomasin, oli se että penkkejä oli paljon vähemmän kuin normaalisti. Penkkejä oli toisella puolella bussia kaksi ja toisella yksi. Pääsin istumaan YKSIN, mikä oli niin nannaa suomalaiselle kuin voi olla. Kukaan ei voinut vahingossakaan tulla mun viereen istumaan. Penkit oli nahkaiset ja hirmuisen modernin näköiset. Jokaisen penkin takana oli tietusti alaslaskettava pöytätaso ja mukiteline. Niinkin yksinkertainen juttu puuttuu monista busseista. Tuolien selkänojaa pystyi laskemaan ja tämän sanon siksi, että vaikka lähes kaikissa busseissa ja lentokoneissa se on mahdollista, niin sitä ei kehtaa oikeasti käyttää koska takana olevan jalat liiskaantuu (kokemusta kärsivänä osapuolena olemisesta löytyy koska en ole hirveän lyhyt) tai pienennät takana olevan istumistilaa huomattavasti. Suprassa selkänojaa pystyi käyttämään, koska minun edessä istuvani iso mies laski tietääkseni omaa tuoliaan niin alas kuin mahdollista ja minun alaslaskupöytäni ei edes heilahtanut, eikä tuolin selkänoja koskenut polviani. Siellä sitten istuin monttu auki ja olin ihan ihmeissäni siitä, että "eiks tuon selkänojan laskeminen tosiaan vaikkuttanut muhun mitenkään?!"

Tuoleissa oli myös tuollaiset jalkanojat tai tuollaiset mitkä tuossa kuvassa näkyy. Sen älysin vasta takaisin tulo matkalla, mutta sekin oli kyllä semmoista pientä luksusta, että tuli suomalainen matkustaja hirmuisen onnelliseksi pitkine jalkoineen. Istuinpaikoille kuului luonnollisestikkin lukuvalot ja ilmastointi. Ja käsinojat! Molemmilla puolilla tuolia! Wuhuu! Katsoin myös että kahdestaan istuvilla matkustajilla molemmilla oli omat käsinojat, eikä keskimmäistä tarvinnut siis jakaa niinkuin yleensä esimerkiksi lentokoneessa. Kaikki varmaan tietää sen tunteen, kun lentokoneessa yrittää laittaa kyynerpäätään käsinojalle ja sitten, "oho, anteeks, pidä sinä vaan kättäs siinä", ja sitten ajattelet mielessäsi että ""ei se haittaa"". Tuollaisia pieniä asioita, jotka tulee huomatuksi.

Kun kuljettaja tarkisti lippuni ennen bussiin nousua ja mainitsi minulle, että "ota tuosta vesipullo matkalle", MIKÄ VESIPULLO, ILMAINEN VAI?!?!? Tietenkin olin ottanut kämpiltä mukaan oman vesipullon, mutta tosiaan, kaikki matkustajat saivat ottaa bussin kylmälaukusta paperipussukan, jossa oli kylmää vettä, pieni pussi suolapähkinöitä ja kaksi palmitoskeksiä SEKÄ vielä semmoiset halvat kuulokkeet musiikin kuunteluun. Kyllä oli niin supraa että huhhuh. Minä sain tietenkin kaksi pussia, koska tulin samalla bussilla myös takaisin ja nauroin bussikuskille, että "tän pussukan takia halusin reissata saman päivän aikana kolmen tunnin bussireissun suuntaansa". Sen vielä sanon että vaikka bussimatka kesti reilun kolme tuntia suuntaansa, niin matkahan meni luonnollisesti hirveän nopeasti, koska bussissa näytettiin alaslasku tv:stä elokuvaa. Meno ja paluu suuntaan eri elokuvat, tietenkin!! Menomatkalla katsoin X-Men Originsin ja paluumatkalla Ice Age 4:sen. Eli jos joku ei nyt ymmärtänyt niin Alsan Supra bussit on aika övereitä busseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti